Задавам си въпроси - защо зимно време не смърди, а като отворя прозорците лятото мирише? Зимно време вентилатора за парното вкарва въздуха откъм двигателният отсек, което означава че там проблем няма. Имал съм проблем едно време когато миришеше на изгоряло масло при двигателя (капеше върху двуцевката) и като пусна парното и го вкарваше вътре, така че 100% не мирише при двигателя и не го вкарва от там. Вече се замислям да не би да го вкарва в багажника и когато отворя прозорците, въздуха да се завихря и миризмата да отива напред и да излиза през отворените прозорци, а не да влиза от там и затова да го усещаме при отваряне на прозорците? Иначе в багажника също смърди.
Добре де, ако генерацията е здрава, защо тогава смърди вътре, има ли някаква система по която по друг път се отвеждат изгорелите газове? До колкото знам при по-новите коли част от изгорелите газове се вкарват във входящите колектори, ама това е при двигателя (там проблем нямам) и аз едвали имам тази система. Едиствено при мене се връща бензин обратно в резервоара, но не мирише на бензин. Даже нещо повече - когато карам по нанадолнище на скорост без газ, тогава колата не гори бензин и тогава като че ли миризмата намалява. След това като свърши нанадолнището, почвам да давам газ и в колата почва да смърди. Затова няма как да е от бензина който се връща обратно в резервоара.
Ясно е че тука само ще гадаеме, трябва да се влача по сервизи - да се гледа къде е проблема. Даже сега сутринта ще им я закарам на едни, но малко ме съмнява да хванат проблема.
Пускам този проблем по-скоро да ме посъветвате какво да гледаме, може би нещо пропускаме в цялата система? Предполагам че ако сменя цялата генерация от-до може би ще се оправи проблема, но ако не се оправи? А и ако наистина е здрава генерацията, защо да давам излишни пари.
Деба, това стана като проблема с гумите - навсякъде ти казват проблем няма, но проблем има

и накрая казаха че може само и единствено от багажника да го вкарва и то отстрани при резервната гума - има едно дето прилича на решетка нещо като за проветрение, но всъщност са клапи на 3 реда. Най-горният ред клапи ми го няма. Облепиха там всичко с тиксо. Отидох да пробвам след това колата - като че ли вече не смърдеше вътре.
явно от багажника ги е вкарвало. Не вярвам от ауспуха отзад да ги завихря и да ги връща към багажника. Все си мисля че от някъде изпуска, от някакво скрито място. В неделя ако имам време ще качвам колата на канал да се опитам да намеря къде е проблема.