Изгорели газове в купето

При проблеми с боя, лак, уплътнения, салон, изпускателни системи...

Модератор: Cho^4kO

Изгорели газове в купето

Мнениеот lllubo » 14 Юни 2010, 07:40

Проблема го имаше миналото лято, има го и сега това лято, а може би и по-предишното да го имаше, но да е било по-слабо (не помня). Проблема: отваряме прозорците, защото вътре е жега и след малко почва да смърди и направо ще се удошиме от изгорели газове (поне на такова определяме миризмата). Проблема го няма зимно време, защото прозорците са вдигнати. Викате лесно е - газовете влизат отвънка, отивам на сервиз за гърнета и оправят проблема. Да, ама не - по сервизите казват че генерацията никъде не изпуска. Обикновенно затапват отзад ауспуха и гледат дали някъде не изпуска. Викам си ауспуха е къс, ще го удължиме, може би се получават някакви вихри отзад и вкарват газовете в купето. Малко странно ми изглежда, защото според мене достатъчно стърчи на вън. Е, удължихме го малко. Като че ли първоначално имаше подобрение, но после пак смърдеше. А вече ауспуха стърчи доста повече от нормалното и гаранция не е от там проблема. Дали това подобрение не е било просто за успокоение и реално да е нямало никакво подобрение?
Задавам си въпроси - защо зимно време не смърди, а като отворя прозорците лятото мирише? Зимно време вентилатора за парното вкарва въздуха откъм двигателният отсек, което означава че там проблем няма. Имал съм проблем едно време когато миришеше на изгоряло масло при двигателя (капеше върху двуцевката) и като пусна парното и го вкарваше вътре, така че 100% не мирише при двигателя и не го вкарва от там. Вече се замислям да не би да го вкарва в багажника и когато отворя прозорците, въздуха да се завихря и миризмата да отива напред и да излиза през отворените прозорци, а не да влиза от там и затова да го усещаме при отваряне на прозорците? Иначе в багажника също смърди.
Добре де, ако генерацията е здрава, защо тогава смърди вътре, има ли някаква система по която по друг път се отвеждат изгорелите газове? До колкото знам при по-новите коли част от изгорелите газове се вкарват във входящите колектори, ама това е при двигателя (там проблем нямам) и аз едвали имам тази система. Едиствено при мене се връща бензин обратно в резервоара, но не мирише на бензин. Даже нещо повече - когато карам по нанадолнище на скорост без газ, тогава колата не гори бензин и тогава като че ли миризмата намалява. След това като свърши нанадолнището, почвам да давам газ и в колата почва да смърди. Затова няма как да е от бензина който се връща обратно в резервоара.
Ясно е че тука само ще гадаеме, трябва да се влача по сервизи - да се гледа къде е проблема. Даже сега сутринта ще им я закарам на едни, но малко ме съмнява да хванат проблема.
Пускам този проблем по-скоро да ме посъветвате какво да гледаме, може би нещо пропускаме в цялата система? Предполагам че ако сменя цялата генерация от-до може би ще се оправи проблема, но ако не се оправи? А и ако наистина е здрава генерацията, защо да давам излишни пари.
Деба, това стана като проблема с гумите - навсякъде ти казват проблем няма, но проблем има :bash:
Audi 80 1.8S PM 89г. златен талон
Аватар
lllubo

Re: Изгорели газове в купето

Мнениеот djplazma » 14 Юни 2010, 09:45

По принцип ако ти е пробита изпускателната система някъде след моторния отсег, при движение въздуха преминаващ под колата ще отнася изгорелите газове в обратна посока на движението. Тоест, не би трябвало да усетиш миризмата им. По-скоро трябва да се усеща, когато си спрял на място! Това е в случай, че газовете влизат през прозорците!
Ако идва от багажника е странно, но знае ли човек? Мога да ти предложа да зелепиш с армирано тиксо (гафер) всички фуги на багажника и задните врати, за да пробваш има ли промяна. После сваляш предните прозорци и душиш.
Обаче си сигурен, че мирише на изгорели газове, не на друго! Защото това е важно!
Fun-a е в трите педала !!!
I love my RS2 - 10l/100km
Изображение
Аватар
djplazma

Кара: Audi RS2 315hp - BG replica

Мнениеот vlado77 » 15 Юни 2010, 14:47

Имам наблюдения върху две В 3,и двете вкарват изгорели газове само когато са отворени предните прозорци,когато са отворени задните няма проблеми.И на двете коли генерациите са здрави.Аз си мислех,че нещо конструктивно е сбъркано така да завихря газовете.Ще следя темата с интерес,дано се намери решение.
Аватар
vlado77

Кара: АУДИ 80 RU

Мнениеот shwepi » 15 Юни 2010, 15:00

Аз си мислех,че нещо конструктивно е сбъркано
такъв фил няма се пак това е В3 не А3
Тъпо парче циганин и дребна душа
shwepi

Мнениеот lllubo » 15 Юни 2010, 17:33

вчера майсторите се мъчиха доста време, гледаха, мирисаха :hehe: и накрая казаха че може само и единствено от багажника да го вкарва и то отстрани при резервната гума - има едно дето прилича на решетка нещо като за проветрение, но всъщност са клапи на 3 реда. Най-горният ред клапи ми го няма. Облепиха там всичко с тиксо. Отидох да пробвам след това колата - като че ли вече не смърдеше вътре.
Ще се поровя за това "армирано тиксо (гафер)" да го видя, както и липсващите клапи ще потърся.
Обаче ако от там наистина вкарва газовете, така ще го запуша да не ги вкарва, но това не е решение на проблема. За мен проблема е от къде се появиха тези газове. Със сигурност като взех колата едно време не миришеше. Дали пък тогава да ги е имало клапите на първия ред или просто се е появил някакъв проблем след време и е започнало да мирише - ще трябва сам да го ръчкам от къде идват тези газове. Все повече съм на мнение че се вкарват газовете в багажника - така при отваряне на предните прозорци въздуха се завихря (което по принцип е така) и газовете отиват напред в купето и излизат през прозорците, а не че се вкарват от вън през предните прозорци. В четвъртък пътувам и ще има тесове по пътя - ще пробвам и номера с леко отворени задни прозорци :icon_biggrin:
Аватар
lllubo

Мнениеот lllubo » 18 Юни 2010, 08:32

Резултатите от нощното каране - не мирише :clap: явно от багажника ги е вкарвало. Не вярвам от ауспуха отзад да ги завихря и да ги връща към багажника. Все си мисля че от някъде изпуска, от някакво скрито място. В неделя ако имам време ще качвам колата на канал да се опитам да намеря къде е проблема.
Аватар
lllubo

Мнениеот djplazma » 18 Юни 2010, 09:17

Няма миризма след като запуши всички дупки на багажника, така ли да разбирам?
А запуши ли фугите между багажника и салона?
Изображение
Аватар
djplazma

Мнениеот lllubo » 21 Юни 2010, 08:02

Май май не е на 100% изчезнала миризмата - чат-пат пак се появава, но мирише леко. Със сигурност не е това което беше преди.
Това което бяхме направили е само запушване на онези клапи зад резервната гума. Не е възможно да се запушат всички отвори между багажника и купето. Като се пооправи времето някоя събота-неделя ще трябва да разкарам всичко от багажника и хубаво да проверя и дозапуша всякакви отвори между външния свят и багажник и най-вероятно ще свалям задната броня зада е по-удобно и по-ясно. В неделя се мъчих да разбера от къде изпуска изгорели газове - нищо не открих. Гърнетата и тръбите си изглеждат здрави
Аватар
lllubo

Мнениеот Ivanov » 25 Юни 2010, 01:08

Моята е Б4 ,и имам същия проблем.При отворвни прозорци засмуква изгорели газове от двигателния отсек.За това съм сигурен,защото имам издухана гарнитура след колекторите и миризмата се усеща осезаемо,след като си сложих ел.пакет, от дупките за врътките във вратите,става течение при отворени прозорци.Това е сигурен показател за вакума който се създава.
Аватар
Ivanov

Кара: audi quattro

Мнениеот djplazma » 25 Юни 2010, 10:40

Ivanov написа:Моята е Б4 ,и имам същия проблем.При отворвни прозорци засмуква изгорели газове от двигателния отсек.За това съм сигурен,защото имам издухана гарнитура след колекторите и миризмата се усеща осезаемо,след като си сложих ел.пакет, от дупките за врътките във вратите,става течение при отворени прозорци.Това е сигурен показател за вакума който се създава.

За какъв вакуум става дума, какви дупки и течения....??? :dknow:

Поясни моля те, но разбираемо за хората. С отделни фрази и несвързани думи трудно се разбира какво точно имаш предвид.
Може да се окаже полезен опита ти с този проблем!
Изображение
Аватар
djplazma

Назад към Купе, изпускателна система