Проблем със климатроник на audi 80 B4

При проблеми с електрическата инсталация, борд-компютри, окабеляване...

Модератор: Cho^4kO

Проблем със климатроник на audi 80 B4

Мнениеот alakart » 03 Юни 2010, 19:24

Здравейте!!!От близо месец съм собственик на AUDI 80 B4 1993 г.Като цяло съм много доволен от този автомобил,но за съжаление се сблъсках с много куриозен проблем.Проблемът е следния:
Когато температурата навън е над 25 градуса,климатроника не желае да се вклучва,а когато е по хладно тогава няма проблем.Ходих първо да ми сменят дехидратора и да ми прочистят системата,но за съжаление това не даде резултат.След това ходих на майстор,който закачи автомобила към компютър за да ми изчистят грешките,но и това не даде резултат.Майстора разглоби контролния панел на климатроника и поднови всички спойки по платката,но все така нищо не се промени.Проблема си остава.Грешките който изписа компютъра са:
Невярни показания на датчик външна температура,което и аз забелязах на таблото,
Невярни показания на температура на охладителна течност на двигателя.който смених веднага след като купих колата.
Вече започнах да се оглеждам са по евтин вентилатор за купето :icon_sad:
Моля за савет!!!
Предварително благодаря!!!
alakart

Re: Проблем със климатроник на audi 80 B4

Мнениеот Cho^4kO » 04 Юни 2010, 11:01

ако не греша ,имаш датчик за външна температура,чията информация ти се визуализира на дислея и втори датчик ,който на Б4 е под филтъра на купето или над филтъра беше(не помня точно) ,който ти е само "switch" и изключва климатика когато температурата е под .... градуса .Пробвай да смениш него :icon_smile: Мисля ,че там ти е проблема :icon_exclaim: :icon_idea:
Имате проблеми с вашия автомобил Изображение
Autotronics service - Автосервизни услуги
Електроника,Двигатели,Ходова част

за контакти на л.с.
Изображение
Аватар
Cho^4kO
Powered by Porsche

Мнениеот alakart » 05 Юни 2010, 18:55

Благодаря много за съвета!

Blagodarq mnogo za saveta.

Моля, уважавайте българския език и пишете на кирилица!
alakart

Мнениеот mari01 » 22 Юли 2010, 22:01

zdr kolegi.....imam 2 problema i shte sam vi mn blagodaren ako mi pomognete za reshavaneto im ..........imam a6 '96 i problemite sa slednite : purviq e che ventilatora sprq da vurti i mi kazaha che veroqtno sa chetkite zashtoto pri "suvetvane s ruka " trugva da duha i ot serviza mi kazaha che trqbva da se svali tabloto za da se izvadi ventilatorcheto i da mu se smenqt teq pusti chetki .........i dr problem e che kato raboti vuobshte ne iska da suha studeno freon ima zakachana e na komputer i nai veroqtno e datchik za visoko na nalqgane ...mersi predvaritelno

ПИШИ НА КИРИЛИЦА! УВАЖАВАЙ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!
mari01

Мнениеот mari01 » 22 Юли 2010, 22:02

v momenta ne moga da pisha na bg zashtoto ne raboti fonetikata no mersi vse pak

ПИШИ НА КИРИЛИЦА! УВАЖАВАЙ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!
mari01

Мнениеот djplazma » 23 Юли 2010, 09:24

mari01 написа:v momenta ne moga da pisha na bg zashtoto ne raboti fonetikata no mersi vse pak

Тогава ползвай онлайн кирилизатор! Пробвай този - http://2cyr.com/
Fun-a е в трите педала !!!
I love my RS2 - 10l/100km
Изображение
Аватар
djplazma

Кара: Audi RS2 315hp - BG replica

Мнениеот mari01 » 25 Юли 2010, 17:44

здравейте колеги.....имам 2 проблема и ще съм ви много благодарен ако ми помогнете за решаването им ..........имам а6 '96 и проблемите са следните : първия е че вентилатора спря да върти и ми казаха че вероятно са четките защото при "съветване с ръка " тръгва да духа и от сервиза ми казаха че трябва да се свали таблото за да се извади вентилаторчето и да му се сменят тея пусти четки .........и друг проблем е че като работи въобще не иска да духа студено - фреон има, закачана е на компютър и най-вероятно е датчик за високо на налягане ...мерси предварително
mari01

Назад към Електроника